Meteen naar de inhoud

Zele heeft een beleid nodig dat scherpstelt op de toekomst met aandacht voor de pijnpunten van vandaag.
Dat beleid moet er op gericht zijn om samen de problemen aan te pakken.

Daarom hebben een aantal mensen besloten om in functie van de komende gemeenteraadsverkiezingen een nieuw project op te zetten. Los van de traditionele partijen. Want Zele heeft lokaal beleid nodig, gebaseerd op een consensus van gedreven mensen uit verschillende sectoren en uit alle lagen van de bevolking.
Wij kunnen niet rekenen op nationale oplossingen voor Zele.
Die moeten wij zelf maken.

Het beleid dat wij willen voeren heeft sociale componenten, streeft naar veiligheid, zorgt voor kinderopvang en burgerinspraak. Wij willen een ondernemingsvriendelijk Zele. Om maar enkele van de engagementen naar de burger te noemen.

Spijtig genoeg moeten wij ook een breekpunt vooropstellen. De knip op onze markt en de dubbele richting op Elst en Dries moeten weg. Onmiddellijk. Dat is voor ons een essentiële voorwaarde om in een bestuursmeerderheid te stappen. Daar stappen wij in geen geval van af.

De grote lijnen van ons programma zijn klaar, maar nog niet af. Daarom zal u ons in de komende tijd vinden op markten en in wijken waar wij meningen willen horen en ideeën opdoen om ons programma nog te verfijnen. En vooral, iedereen die met ons wil meedoen is welkom. Wij
verkopen geen lidkaarten, we vragen enkel een engagement om van Zele een gemeente te
maken waar iedereen graag thuiskomt, maar ook graag buitenkomt. Waar ondernemers,
handelaars en horeca-uitbaters floreren. En waar we zorg dragen voor wie het echt nodig heeft.